Algemene Voorwaarden

Hond in harmonie

Algemene voorwaarden Hond in harmonie

Laatst bijgewerkt: 09/08/2024

  1. Deze algemene voorwaarden beheersen de contractuele afspraken tussen Hanneke Swinnen van Hond in Harmonie, met KBO nr. 1010.956.863, gevestigd te Pelt, Kluitstraat 38, en de klant.

  2. Deze algemene voorwaarden maken integraal deel uit van de overeenkomst gesloten tussen partijen, met uitsluiting van de eigen voorwaarden van de klant. Er kan alleen schriftelijk van worden afgeweken. De klant erkent uitdrukkelijk deze voorwaarden gelezen te hebben en ze integraal zonder voorbehoud goedgekeurd te hebben.

  3. Het ondertekend document wordt per e-mail terug gestuurd, of het document wordt ondertekend bij de start van het eerste consult.

  4. De onderneming is onderworpen aan de vrijstellingsregeling van belasting waarop BTW niet toepasselijk is.

  5. Hond in harmonie zal iedere overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. Eén en ander op grond van de op dat moment bekende stand van de wetenschap, waarbij het welzijn van het dier het uitgangspunt is.

  6. Toevertrouwde feiten die vertrouwelijk van aard zijn, zullen altijd worden gerespecteerd. Mededelingen aan derden worden alleen gedaan na overleg met de klant en uitsluitend wanneer Hond in harmonie ervan overtuigd is dat de belangen van de klant, de hond en/of de omgeving hiermee zullen zijn gediend.

  7. De klant en tevens begeleider of eigenaar van een hond kan ten aanzien van het gedrag van zijn/haar hond advies vragen aan Hond in harmonie. Het verkregen advies is gebaseerd op de uitgebreide en deskundige ervaring van de gedragscoach. De gegeven behandeling of advies leidt niet tot aansprakelijkheid van Hond in harmonie. De klant draagt als enige de verantwoordelijkheid voor alle acties die zij met hun hond uitvoeren, ook wanneer de aanbevelingen/instructies op verkeerde wijze worden opgevolgd of uitgevoerd kan Hond in harmonie niet aansprakelijk worden gesteld. De begeleider of eigenaar van de hond blijft aansprakelijk voor de gevolgen van het optreden van zijn/haar hond, conform het gestelde in het Burgerlijk Wetboek.

  8. Hond in harmonie kan een inschatting of prognose geven over de mogelijkheid tot het verbeteren van het probleemgedrag van de hond. Een garantie op de uitkomst van de adviezen/coachen/trainingen kan echter niet gegeven worden. Hond in harmonie heeft evenwel een inspanningsverbintenis en geenszins een resultaatverbintenis. Oefening en training van de hond buiten de consulten met Hond in harmonie blijven noodzakelijk voor het behalen van de gewenste resultaten.

  9. Hond in harmonie behoudt zich het recht voor om een klant te weigeren en de overeenkomst te beëindigen wanneer de klant weigert mee te werken aan de vooropgestelde behandelingen, zorg, trainingen of enige vorm hiervan onmogelijk blijft. In dat geval is er geen verplichting van restitutie van de door de klant gedane betalingen.

  10. Alle trainingen, begeleidingen en coaching, zowel in groepslessen en bij de uitlaatservice bij Hond in harmonie, als daarbuiten, geschieden op eigen risico en verantwoordelijkheid van de klant. Hond in harmonie kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor verlies, ziekte, ontsnapping, diefstal of letsel, opgelopen op trainingsterreinen, tijdens de uitlaatservice  of daarbuiten.

  11. Hond in harmonie is niet verantwoordelijk voor onverwachte schade, emotionele schade, schade van nadelige gevolgen of schadevergoeding, alsook voor schade door overmacht, overheidsmaatregelen of andere onvoorziene omstandigheden. Hond in harmonie en de klant worden vrijgesteld van al hun verplichtingen ten opzichte van elkaar in geval van overmacht voor zolang deze overmachtssituatie duurt.

  12. Hond in harmonie is niet verantwoordelijk voor schade of ongevallen die gebeuren tijdens groepslessen of tijdens een individuele training, coaching of begeleiding tussen hond en hond onderling, of mens en hond en de materialen.

  13. De klant verklaart dat de te trainen hond(en) mee verzekerd is/zijn in de BA-verzekering van de eigenaar van de hond.

  14. De gemaakte afspraken tussen Hond in harmonie en de klant kunnen tot 24 uur op voorhand door de klant worden afgezegd of gewijzigd. Later afzeggen of wijzigen door de klant kan alleen in geval van overmacht en met wederzijdse toestemming.

  15.  Hond in harmonie behoudt zich het recht voor om de gemaakte afspraken, die door de klant niet of niet tijdig zijn afgezegd, volledig in rekening te brengen van de klant.

  16. Als door ziekte of overmacht van Hond in harmonie een afspraak moet worden gewijzigd, dan zorgt Hond in harmonie dat deze afspraak op zo kort mogelijke tijd nog gerealiseerd kan worden.

  17. De klant verklaart dat zijn/haar hond die bij Hond in harmonie een behandeling of training volgt, ingeënt is tegen overdraagbare ziekten door middel van de gangbare periodieke inentingen via een dierenarts. Een geldige titer bepaling wordt ook geaccepteerd.

  18. Alle door Hond in harmonie verstrekte adviezen, richtlijnen, aanbevelingen en trainingen zijn uitsluitend bestemd voor gebruik inzake behandelingen of privé-training en mogen niet zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Hond in harmonie verveelvoudig openbaar gemaakt worden of ter kennis worden gebracht aan derden.

  19. Behoudens uitdrukkelijke schriftelijke andere afspraak, is de factuur contant betaalbaar. Er worden geen enkele diensten verleend totdat de betaling is voldaan.

  20. In geval van wanbetaling van het geheel of een gedeelte van de prijs, zijn de bepalingen uit boek XIX van het Wetboek Economisch Recht van toepassing, en zal Hond in harmonie de klant een kosteloze herinnering sturen om het verschuldigde bedrag te voldoen binnen de 14 kalenderdagen. Betaalt de klant niet binnen die termijn, dan wordt het openstaande bedrag verhoogd met een jaarlijkse intrest berekend tegen de referentie-interestvoet vermeerderd met acht procentpunten bedoeld in artikel 5, tweede lid, van de wet van 2 augustus 2002 betreffende de bestrijding van de betalingsachterstand bij handelstransacties berekend vanaf de kalenderdag die volgt op de dag waarop de gratis herinnering aan de klant werd verstuurd, alsook met een forfaitaire vergoeding van:

    1. 20 euro als het verschuldigde saldo lager dan of gelijk aan 150 euro is;
    2. 30 euro vermeerderd met 10 % van het verschuldigde bedrag op de schijf tussen 150,01 en 500 euro als het verschuldigde saldo tussen 150,01 en 500 euro is;
    3. c. 65 euro vermeerderd met 5 % van het verschuldigde bedrag op de schijf boven 500 euro met een maximum van 2000 euro als het verschuldigde saldo hoger dan 500 euro is.

  21. Elke wanbetaling maakt eventueel andere openstaande bedragen opeisbaar en geeft Hond in harmonie het recht, na ingebrekestelling, hetzij eventuele toekomstige diensten op te schorten, hetzij de overeenkomst te ontbinden, onverminderd het recht op schadevergoeding.

  22. Wanneer één van de partijen haar contractuele verplichtingen niet nakomt, heeft de andere partij het recht om, na aangetekende ingebrekestelling, hetzij haar verplichtingen op te schorten, hetzij de overeenkomst zonder rechterlijke tussenkomst te ontbinden, indien op de ingebrekestelling geen of geen nuttig gevolg wordt gegeven binnen de 14 werkdagen.

  23.  Iedere vorm van klacht, hetzij op Hond in harmonie hetzij op de factuur, dient Hond in harmonie te bereiken per aangetekend schrijven uiterlijk binnen de 8 kalenderdagen na respectievelijke afloop van de begeleiding/coaching of ontvangst van de factuur.

  24. Op alle overeenkomsten met Hond in harmonie is het Belgisch recht van toepassing. Ingeval van geschil tussen partijen zijn uitsluitend de rechtbanken van het gerechtelijk arrondissement Hasselt bevoegd.