Ontmoet Hondentrainer Hanneke

Jouw gedragstherapeut voor een harmonieuze band met je viervoeter

fotoshoot met mila en hondengedragstherapeut Hanneke

over mij

Mijn verhaal

Al sinds mijn jeugd ben ik gefascineerd door honden en hun gedrag. Deze passie heeft me ertoe gebracht om mijn leven te wijden aan het helpen van honden en hun eigenaren. Als gecertificeerd hondencoach, kynologisch instructeur en expert in hondenemotie, zet ik me elke dag in om de band tussen mens en hond te versterken.

Mijn Filosofie

Ik geloof in de kracht van positieve bekrachtiging en een beloningsgerichte aanpak. Elke hond is uniek en mijn doel is om het volledige potentieel van elke viervoeter te ontsluiten, terwijl ik tegelijkertijd de eigenaar help om zelfverzekerd en effectief te communiceren met hun trouwe metgezel.

Mijn Expertise

Certificeringen

  • Gecertificeerd hondencoach/trainer
  • Kynologisch instructeur
  • Hondenemotie
  • Blafspraak
  • Hondencommunicatie

Specialisaties

  • Puppytraining
  • Gedragsproblemen oplossen
  • Rescuehonden rehabiliteren
  • Positieve bekrachtigingstechnieken

Trainingsmethoden

  • Lure and Reward
  • Touch-methode
  • Creatief en innovatief trainen
  • Shapen

Mijn Reis in Hondentraining

Begin van de Passie

Al op jonge leeftijd ontdekte ik mijn liefde voor honden en hun unieke gedrag. Van jongs af aan ben ik al gefascineerd door honden en hun gedrag. Deze vroege fascinatie vormde de basis voor mijn latere carrière en passie.

Opleiding en Certificering

Ik behaalde mijn certificaten als hondencoach, kynologisch instructeur, blafspraak, communicatie en hondenemotie. Deze certificaten tonen aan dat ik een professionele en kundige hondencoach ben die gespecialiseerd is in het trainen en begeleiden van honden op verschillende gebieden, waaronder het begrijpen en omgaan met emoties bij honden. Met deze certificaten ben ik in staat om mijn cliënten op een effectieve en verantwoorde manier te helpen bij het oplossen van gedragsproblemen en het verbeteren van de relatie tussen mens en hond.

Start Professionele Carrière

Ik begon mijn eigen praktijk als hondencoach, met focus op positieve bekrachtiging. In mijn trainingsmethode werk ik alleen op een beloningsgerichte manier, om gewenst gedrag bij een dier te versterken. Het idee achter beloningsgericht trainen is dat dieren gemotiveerd raken om bepaald gedrag te vertonen als ze hiervoor beloond worden. Zo maak ik gebruik van positieve bekrachtiging. Dit houdt in dat het dier beloond wordt voor gewenst gedrag, waardoor de kans groter wordt dat hij/zij dit gedrag in de toekomst zal herhalen.

Betrokkenheid bij Rescueprogramma’s

Ik breidde mijn werk uit naar het ondersteunen van reddingshonden en adoptieprogramma’s. Ik ben enorm betrokken bij het welzijn van honden die deelnemen aan reddings- en adoptieprogramma’s. Dit houdt in dat ik nauw samenwerk met deze organisaties om ervoor te zorgen dat de honden die gered zijn of op zoek zijn naar een nieuw thuis de juiste begeleiding en ondersteuning krijgen. Ik help bij het trainen en socialiseren van de honden, geef advies aan nieuwe eigenaren en zorg ervoor dat de honden zo goed mogelijk kunnen wennen aan hun nieuwe situatie. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat deze honden gelukkig en gezond zijn en een tweede kans krijgen op een liefdevol en blijvend thuis.

Voortdurende Ontwikkeling

Ik zorg ervoor dat ik op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hondenwelzijn en -training, zodat ik mijn kennis en vaardigheden voortdurend kan verbeteren. Ik neem actief deel aan gesprekken en evenementen die gericht zijn op het bevorderen van het welzijn van honden, zoals lezingen, workshops en conferenties. Mijn toewijding aan voortdurende educatie verzekert dat mijn cliënten de beste, meest actuele begeleiding krijgen

hanneke in training zitten

Van jongs af aan gefascineerd door honden, groeide mijn passie uit tot een levenswerk. Mijn reis als hondencoach is een verhaal van toewijding, leren en liefde voor deze bijzondere dieren. Ontdek hoe mijn ervaring en expertise jou en je viervoeter kunnen helpen.”

Mijn Belofte aan Jou

Ik streef ernaar om jou en je hond te helpen een sterke, harmonieuze band op te bouwen. Samen werken we aan een gelukkig en evenwichtig leven voor jullie beiden. Mijn toewijding aan voortdurende educatie en de nieuwste ontwikkelingen in hondenwelzijn verzekert dat je de beste, meest actuele begeleiding krijgt.